Ga naar de startpagina van deze website

Onderzoek en behandeling

Eerste consult

Om een beeld te kunnen vormen van de oorzaak van klachten gaat een uitgebreide anamnese (vraaggesprek) vooraf. Gevraagd wordt naar uw klachten maar ook uw algehele gezondheid. Hoe functioneert u in het algemeen, wat voor behandelingen heeft u al ondergaan en wat is er verder in uw leven voorgevallen? Hoe en sinds wanneer zijn uw klachten ontstaan, komen die verder in uw familie voor? Allerlei voorvallen en traumata, ook als zij lang geleden ontstaan zijn, laten hun reacties en herinneringen achter in de weefsels, met name in het bindweefsel. Verlies van beweeglijkheid kan ook ontstaan na bijvoorbeeld een ongeluk, een infectie, een operatie enz.
Het is belangrijk te beseffen dat letsels die zelfs jaren daarvoor al hebben plaatsgevonden, toch de aanleiding kunnen zijn van de klachten waar u nu mee te maken heeft.  

Het onderzoek bestaat uit een gedeelte ter uitsluiting van ziektes of afwijkingen die niet voor behandeling in aanmerking komen, of zelfs een contra-indicatie vormen voor een behandeling. Het lichamelijk onderzoek zal verder gericht zijn op het gehele lichaam, waarbij alle bewegingssystemen onderzocht worden op beweeglijkheid. Dus niet louter het bewegingsapparaat met zijn spieren en gewrichten, maar ook de schedel, het maag-darmstelsel, de luchtwegen, de nieren, kortom het hele lichaam. Zo kan een osteopaat ontdekken waar het lichaam niet goed functioneert, waar beperkingen of blokkeringen aanwezig zijn die met uw klachten verband houden. Heel vaak zijn dat beperkingen op een geheel andere plaats dan waar de klacht zich manifesteert, en vaak ook zijn het subtiele bewegingsverliezen.

Aansluitend volgt een behandeling waarbij de gevonden stoornissen worden aangepakt, soms met stevige, maar meestal met rustige technieken om zodoende een verbetering, en uiteindelijk na één of enkele behandelingen een normalisatie van functioneren te bewerkstelligen. Een osteopathische behandeling zet een verandering in gang waardoor uw lichaam zelf steeds beter in staat is zijn problemen op te lossen.

Het uiteindelijke resultaat zal zich niet altijd direct manifesteren, uw lichaam heeft hersteltijd nodig. Een vervolgbehandeling zal vaak minstens een week of meerdere weken later pas plaatsvinden. Als volledig herstel niet meer mogelijk is, dan wordt in ieder geval het lichaam de mogelijkheid geboden om zo optimaal mogelijk te compenseren. 
Indien nodig, zullen zeker adviezen gegeven worden betreffende bewegen en belasten, evt. sporten, en soms ook voedingsadviezen.


Onze behandelaars

Fysiotherapie

Manuele therapie

Bekkenfysiotherapie

Osteopathie

Secretariaat

Direct contact

Voorletters + naam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

Uw vraag of opmerking:

Adresgegevens

Andromeda
Gezondheidscentrum

Andromeda 4
5505 RM  Veldhoven

Telefoon: 040 - 254 11 54
Fax: 040 - 253 56 77

E-mail: info@andromedagc.nl
Internet: www.andromedagc.nl

Openingstijden Andromeda Gezondheidscentrum:
Maandag 08.00 - 20.30 uur
Dinsdag 08.00 - 18.00 uur
Woensdag 08.00 - 18.00 uur
Donderdag 08.00 - 18.00 uur
Vrijdag 08.00 - 18.00 uur

Voor informatie, het maken van een afspraak of het doorgeven van een bericht, is ons secretariaat of onze telefoonservice op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur telefonisch bereikbaar: 040 - 254 11 54.

Laatste update: woensdag 17 januari 2018
Ontwerp en techniek © 2011-2018 Montay Media